Η ιδέα για ένα ελεύθερο εκδοτικό εγχείρημα ενικής κλίμακας ξεπετάχτηκε αυθόρμητα κάποιο χειμωνιάτικο σούρουπο του 2024 στο χώρο του Ρομαντικού Πανεπιστημίου και πολύ γρήγορα άρχισε να βαδίζει «Πλησίον Παραθύρου Ανοικτού».
 
Με την πλάτη στην εκδοτική επιτυχία και στην κατά συρροή φιλοδοξία των καιρών, στεκόμαστε μπρος στην ανοιχτότητα και ατενίζουμε έκθαμβοι μια θέα απαστράπτουσα, ηλιολούλουδη, κι ας μην έχει ακόμα γεννηθεί, γιατί είναι μια «Άπλαστη θέα».
 
Ας την γεμίσουμε με ποιήματα που αγωνιούν, που δεν γράφτηκαν για να θαυμαστούν, δεν απευθύνονται σε πλήθη. Το μόνο που επιθυμούν: να δοξάσουνε την αστραπή, να χτίσουν άδολες σχέσεις μεταξύ μας, βρισκόμενα έξω από τον κόσμο της κερδοφορίας και του καλοτάξιδου, έξω από τις φιλολογίες της έπαρσης και του ανταγωνισμού.
 
Φέρτε τα ποιήματά σας (ψηφιακά) κατα την διάρκεια των ανοιγμάτων του Sozopolis η στείλτε τα στο poemokratia@gmail.com να τα τυπώσουμε δωρεάν με τον ξεχωριστό μας τρόπο σε δύο αντιπληθυντικά βιβλία, ένα εκ των οποίων θα παραμείνει εκεί που γεννήθηκε, και θα εκτίθεται / διαβάζεται από τους επισκέπτες της Αντιπληθυντικής Βιβλιοθήκης μας (δυνατότητα για περισσότερα αντίτυπα σε δεύτερο χρόνο).
 

 
Εκδοτική φροντίδα:
Νίκος Μπρανίδης, Νικόλας Γκόγκος, Σαμσών Ρακάς + more to come.
 

 
σκίτσο: Ν. Γκόγκος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 

 

ή κάντε εγγραφή
για να λαμβάνετε το newsletter

 
(+ secret events και καλέσματα κεκλεισμένων των θυρών)

Συγκινησιακή δομή